4 Nisan 2012 Çarşamba

Biz Bugün 3

Bahar geldi iyice... Temizlik işi de bitti nerdeyse. Bir iki ufak tefek dokunuş kaldı o kadar...Havalar da böylesine güzelken geziyoruz anne kız...Yürüme mesafesindeki parklara gidiyoruz, geziyoruz.

Bugün ilk defa top ile çıktık... Belediye meydanında ve arkasındaki parkta topun peşinde koştu uzun süre Esra... Sonra kendime bir çay molası versem mi vermesem mi karar veremedim ama en sonunda hadi bi cesaret dedim...Çünkü Esra mümkün değil oturmaz öyle..Hadi oturdu diyelim o çayı burnunuzdan fitil fitil getirir... Tereddütümün sebebi bu.. Ama bu defa yanılttı beni. Çok güzel eğlendi. Kızım resim çizdi, annesi kitap okudu, tastamam iki sayfa okudum aralıksız... Çok sevinçliyim...Kızım büyüyor ve olgunlaşıyor...Ben de artık o ipini koparmış dana kıvamından yavaş yavaş sıyrılan kızıma bakıp iç geçiriyorum...




Artık sıkılmaya başladı.. haklı da kendi usluluk rekorunu kırdı benim kızım...


Ben bu aralar evdeki eşyalara taktım... Sıkıldım galiba onlardan... Koltuktu halıydı bunlardan bahsetmiyorum.. onları çok severek aldım ve kullanıyorum... bahsettiğim tabak çanak işte... Çeyiz olarak konulanlardan... Düğün hazırlıklarında üç il gezmemin sonucunda günlük kullanacaklarımla çok ilgilenememiş lime geçen gerekli şeyleri öylece alıvermişim.. Çoğunu da ben yokken annem almış zaten...Annemle zevklerimiz pek tutmaz. O yüzden sevmiyorum onları... Yavaş yavaş da değişiklik yapıyorum..Hoşuma da gidiyor :))


17 yorum:

  1. oy oy oy Esra'cığım çok şeker, çocuklar öyle mum gibi uslu olmamalı zaten biraz afacan, yaramaz olmalı:)))Allah benzetmesin öyle mum gibi duran, hiç yaramazlık yapmayan çocukların zeka düzeyleri de pek yüksek olmuyor:((afacan, haşarı çocuklar yani Esra gibiler okulda da başarılı oluyorlar çünkü zeka göstergisiymiş o hareketlilik, yaramazlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen ben de öyle düşünüyorum ablacım. Yaramaz çocuk iyidir. ama zaman zaman da böyle keyiflere özeniyorum işte... kızım bana bir güzellik yaptı bugün.

      Sil
  2. çocuğun afacanı iyidir canım ya...büyüynce zaten akıllanıp uslanacaklar mecburen...vakitleri varken dilediklerince oynasınlar işte..
    temizlik bitmiş ohhh mis gibi...ama bu temizlik işi pek nankör haberin olsun. geçen hafta yaptım bana mısın demiyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya. büyüyünce oturup kalacakalr di mi... Off çok yoruluyo insan böyle de :))) Nankör müyüm neyim :))

      Sil
  3. ama ne yapsın annesi onların enerjisi bizde olsaydı bizde oturduğumuz yerde kalmazdık, bak yine üzmemiş annesini yapamayacağı bir şeyi yapmış senin için :)
    Temizlik yapıca bende de mutlaka bir şeyleri değiştirme isteği doğar ya toplar toplar atarım ya da eşyaların yerini değiştiririm okan bu yüzden temizlik yapacağımı duyunca korkar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşyalarla oynamaya ben de korkarım... :))

      Sil
  4. YA şu güzelliğe bakar mısın?Ne kadar afacanlık yapsada insan bir şey diyemez ki bu güzelliğe.Annesi bırak sen onu arada bana ben bakıyım ona:)

    O sıkılganlık bana şimdiden başladı.Gördüğümü almak istiyorum.İlerde ne olucak bilmem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak valla teyzesi. Benim kızım teyze delisi zaten :))

      Sil
  5. kiziniz cok tatli masallah..
    banada beklerim..

    YanıtlaSil
  6. Hehhheee ne tatlı minik
    Bende bugün onu düşündüm biiyormusun sevgili blog dostu kızımlaparka çıktık ve o kendi başına bir şeyler yapmaya başlayınca bende senin gibi düşündüm zaman geçtikçe daha güzel ikili oluyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya... Çocukluk dönemine girmeleriyle beraber daha nitelikli zaman geçirebiliyorum kendi adıma..

      Sil
  7. maşallah, kızlar bal gibi bal...

    YanıtlaSil
  8. :) On kişinin (evet gerçekten on kişiydik)arasından yeğenim Erdim'in yılan gibi kıvrılarak sehpadaki çayı dökmesi üzerine anlamıştı bayram gezmesine gelen aile 'ay rahat bırakın çocuğu' uyarısına neden kulak asıp Erdim oğlumu neden rahat (!) bırakmadığımızı :)
    İki sayfa aslında küçük bir yaramazla ansiklopedi cildi gibidir. Başarısından dolayı Esra'yı kutlayıp 'olgunlaşıyor' teorisine çok güldük :) Sakın yorulmuş olmasın O :P
    Bu arada zevkle kullanacağınız tabaklarınız da olur umarım.

    Bazı nedenlerden dolayı iltifat ve geçmiş olsun dileklerinize teşekkür edememiştim. Kusuruma bakmayın ne olur..
    Sevgimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorulmak mı hmmm anlamı konusunda bizim pek bir bilgimiz yok aslında ama sanmıyorum olamaz... Ben kalem kağıdın cazibesi diyorum ona.. nerde olursa olsun bu ikiliye hayır diyemiyoruz :))
      Sevgilerle.. Sağlık haberlerinizi okumak dileğiyle...

      Sil
  9. :) Aman yorulmasınlar. Lastik top gibi ling ling zıplayıp
    dursunlar :) En güzel enerji bu aslında; bir cücenin peşinde sürüklenirken hissettiğimiz yorgunlukla mutluluk karışımı.
    Aslında şöyle bir teorim var; çocuklar okul çağına gelene kadar anne karnında kalmalı :D
    Biz 'şimdilik' iyiyiz. Önümüzdeki günlere bakacağız artık.
    Sevgimle..

    YanıtlaSil