16 Mayıs 2012 Çarşamba

Esra'dan Haller

Zaman ne kadar da hızlı geçiyor.Geçerken bir çok güzelliği getirirken çoğunu da götürmekte.Bir fesleğen bile yetiştirmeyi beceremeyen ben bir evladın evde günden güne büyümesine, yetişmesine şahit oluyorum.

Minik can Esra 27 aylık. Her geçen gün daha da dillenip şenlendirmekte evimizi...Özellikle akran bulışmalarında daha bir dillenip şakımakta...



Esra artık bir şey isterken "lütfen" demeyi öğrendi :)) Çarşı pazar gezmelerimizin keyfini kaçıran onu isterim, bunu isterim yaygaralarında lütfenler unutuluyor ama ne yazık ki... her gördüğünü isteme aşamasında bu aralar. Sahiplenme duyusu mu gelişmektedir nedir. Çünkü "yatak benim", " ayı benim" gibi çıkışları var durup dururken. Bu dönemi de atlatacağız inşallah ...

"Seni seviyorum" diyor artık hem de durup dururken gelip sarılarak, gözünün içine bakarak. Bu lafı parka gidiş esnasında daha sık duysam da yalakalık olarak adlandırmıyorum :))

Esra'yı evire çevire sevmek, mıncıklamak, yoğurmak ne yazık ki imkansız.Hiç sevdirmiyor kendini. Biraz zorladın mı şiddete baş vuruyor ve yolmalara girişiyor. Hatta bunu yaparken " yardım edini kurtarın beni" diye de feryat etmeyi unutmuyor.

Artık güzel sıfatlarla hitap ediyor bize.. " Ben bunu istiyorum tatlım lüflen"  "Baba kule yap tatlım "

Bunların yanında giyinmeyi hiç istemiyor. Zorla bağrış çağrış giydiriyoruz. Hele çoraplar asla durmuyor ayağında.

Ağzında 17. diş patladı ve onun sıkıntılarını yaşamaktayız. Allaha şükür oldukça hafif sancılar, sıkıntılar yaşadık. Umarım düğer dişler de böyle gelir..

Kuşum benim seni çok seviyorum..


17 yorum:

  1. nası şeker ya maşallah.Allah sağlıklı sıhhatli bi ömür wersin kuzucuğuma.tatlımda diyo demek :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah canım yaa:)))konuşmaları çok hoşuma gitti, çocukken o çocuksu konuşmalar unutulmuyor, minik bir hatıra defterine ben ilk yeğenim böyle sizin anlattığınız gibi konuşmalarını, yaptıklarını, komik olayları yazmıştım zaman zaman o defteri alıp okurum:))size de öneririm gerçi bloga yazıyorsunuz ama defter daha kalıcı olur ne olur ne olmaz blogspot bir gün kapanır,mapanır...

    YanıtlaSil
  3. Canım benim:) ne kadar da tatlı maşallah...Allah analı babalı uzun ömürler versin.

    YanıtlaSil
  4. pek şeker,maşallah ona :)

    YanıtlaSil
  5. yaaa çok cimcime yaaa, kız çocuk başka cilveli tabi, blogger anneyim canım takipteyim :)

    YanıtlaSil
  6. Ay ben onun Lütfen ,tatlım diyen ağzını seveyim.MAşallah maşallah Allah nazarlardan saklısın :)

    YanıtlaSil
  7. Maşallah ya alem bu minikler :)

    YanıtlaSil
  8. Maşallah.Her halleri ayrı bir güzel :)

    YanıtlaSil
  9. Oyyyy oyy oyyy tatlılığa bak maşallaaahhh. Kimbilir ne tatlı oluyordur tatlım derken. Tam yemelik :)))) Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin..Hem de çok tatlı.. oh mis gibi..

      Sil