26 Şubat 2012 Pazar

Hiç Yoktan Kitap Ayracı :))

Bugün bir ilham geldi bana sormayın... Hayalim kitap ayracı koleksiyonu yapmaktı... Satın alma ya da el emeği fark etmez seviyorum ayraçları... Bugün birkaç nesneyi dönüştürüp ayraç yaptım...

Bitmiş bir not defterinin kalın kapağını kesip sevdiğim bir resmi yapıştırıp koli bantıyla sardım sağlam olsun diye...

Kızıma aldığım saç bandından çıkan kartonu da kendinden yapışkanlı folyoyla kapladım ve kurdele bağladım... İkisi de basit şeyler oldu ama olsun :)))
Diğer yaptığım etamin ayraçlar da burada  be burada 



Bugün havayı güzel görünce Eyüp'e yürüyüşe gittik. Feshane'nin bahçesinde epey koşturdu minik kuş...
Seviyorup Eyüp'ü. Sanki Eyüp'te oturan insanlar akşam olunca cumbalı ahşap evlerine giderler ve eski Osmanlı geleneklerine göre yaşarlar gibi geliyor bana.  Farklı bir dinginlik var o karmaşanın içinde. Çok güzel bir kış havası vardı tam da fotoğraflamalık ama makinem yeterli olmadı çekmeye... 



10 yorum:

  1. kitap ayracı çok şirin olmuş, elinize sağlık, ben de kitapçılarda görüyorum çok hoşuma gidiyor, İstanbul'daki bahar havası ne zaman Ankara'ya da gelecek?:((ayak basılmayan, bağ, bahçelerde karlar erimedi henüz...asfaltlarda ise kar yok..siz ve kızınızın resmi çok tatlı maşalahh....

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum ayraçlara :))) Teşekkür ederim.. Ama yarın kış geliyomuş tekrar :((( Baharı özledim

    YanıtlaSil
  3. Yazını okuyunca temiz kalplimiyim neyim dedim:)Kitap ayracı koleksiyonu yaptığını bilmeden bende sana bir süpriz hazırladım:)TAbi süprizi dayanamayıp bozdum şuan da:)Neyse gerisi süpriz olsun kargom çabucak geçsin eline:)

    YanıtlaSil
  4. AAAAA harika :)))) Severek kullanacağım inan ki... Benimki de buradakilerden biri diyeyim ben de süprizi bozayım :)))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuşlar... Bu arada fotoğrafınız da çok tatlı.Maşallah size!

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.. Yapılışı kolar olanlar nedense gözüme giremiyolar :((( Aslında ikisi de güzel olmuş şimdi baktım da..

    YanıtlaSil
  7. Ayraçlar çok şirin olmuş. Bende bazen ayraç yerine kağıt, kartvizit elime ne geçerse kullanıyorum :) yapmak lazım aslında. Bu arada Eyüp' ü çok severim. Uzun zaman oldu gitmeyeli.

    YanıtlaSil
  8. Yaz yap valla, hem dinlendiriyo hem estetik duruyo..

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir değerlendirme olmuş. Bende çok severim kitap ayraçlarını. İstanbul sever olarak Eyüp'ün havası bir başkadır, sık sık bizde geliriz kuzenimle... :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Gülşah hanım.. Eyüp ve Sultanahmet İstanbul'da hissettiriyor kendimi... Tarihi doku şahane

    YanıtlaSil